Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Trobada JUGAM sobre valors i esport amb jugadors del Palma Air Europa i l’Institut de Fertilitat a Sant Ferran

Trobada JUGAM sobre valors i esport amb jugadors del Palma Air Europa i l’Institut de Fertilitat a Sant Ferran

(09/12/2016)

Més de 50 nins dels col•legis Sant Vicenç de Paul i Pius XII de Palma han gaudit avui d’una classe especial d’educació física al Poliesportiu de Sant Ferran. Allà, tots ells han pogut compartir una estona divertida, esportiva i didàctica amb dos jugadors de bàsquet del Palma Air Europa masculí, Asier Zengotitabengoa i Mikel Uriz, i una jugadora de l’Institut de Fertilitat femení, Regina Gómez, a més de l’entrenador i director esportiu Xavi Sastre.

Una trobada que ha tingut com a eix principal una xerrada sobre els valors a l’esport, tant a la base com a l’elit, que han impartit els 4 representants del club Bahía San Agustín, i que està emmarcada dintre dels actes del programa de foment de valors JUGAM amb l’Elit. A més, els nins han pogut gaudir de la sensació de jugar un ‘partidet’ amb els professionals a les pistes exteriors del Poliesportiu de Sant Ferran, seu de la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca.

 

Els tres jugadors i l’entrenador Xavi Sastre han explicat quins són els valors que els ha aportat i els aporta l’esport a les seves vides. “El respecte cap al contrari, l’esforç, la tolerància... són valors que sempre han d’estar presents a l’esport i a la vida i jo, com a entrenador, sempre he intentat inculcar-los tant a petits com a professionals, que també és molt important perquè són un mirall per vosaltres”, ha explicat Xavi Sastre, qui a més ha fet un al·legat a la igualtat: “segurament molts de vosaltres no arribareu a ser professionals de l’esport que vos agrada, però sereu igual d’importants en altres professions. Cristiano Ronaldo no és més important que el cambrer que ens fa el cafè cada dematí, així que vosaltres heu de divertir-vos fent esport, aprendre i aplicar a altres àmbits de la vida els valors que aporta l’esport i ser feliços amb la professió que tingueu”, ha dit.

 

Per la seva part, els jugadors del Palma Zengotitabengoa i Uriz han destacat la importància de compaginar l’esport amb la formació acadèmica. “Quan jo estava a les categories inferiors del Barça, per exemple, si no aprovàvem els exàmens no podíem jugar, i això després m’ha servit per ser una persona aplicada i per tenir una disciplina que m’ha fet arribar aquí on som”, ha dit l’aler Asier Zengotitabengoa. També ha volgut destacar la importància d’estudiar i fer esport el base Mikel Uriz, qui ha dit que “la disciplina i l’esforç que has de tenir estudiant i fent esport sempre té la seva recompensa”. Finalment, la jugadora de l’Institut de Fertilitat, Regina Gómez, ha volgut incidir en la “importància de respectar al rival i jugar net, perquè al final així és com més se gaudeix de l’esport, qualsevol que practiqueu”.

 

Els nins han pogut fer preguntes als jugadors i després tots han rebut entrades pel partit de diumenge que jugarà el Palma Air Europa a Son Moix davant el Breogán a partir de les 18 hores.