Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Un cupó de la ONCE per celebrar els 160 anys del Teatre Principal

Un cupó de la ONCE per celebrar els 160 anys del Teatre Principal

(08/11/2017)

El Teatre Principal de Palma ha presentat avui el cupó de la commemoració dels 160 anys del teatre amb la Fundació ONCE, que es sortejarà el pròxim 14 de novembre. Aquesta acció inicia un seguit de propostes per celebrar aquesta efemèride.

El vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha recordat dates tan senyalades com la inauguració de l’edifici amb el nom de Teatro de la Princesa l’any 1857, la recuperació de la seva gestió pública el 1978 o la creació dels cors del Teatre Principal de Palma el 1983. Amb tot això, el vicepresident ha volgut destacar aquesta institució com el teatre de referència de l’illa "cabdal per entendre el món cultural de Mallorca".

 

En motiu de l'aniversari del Teatre Principal, que se celebra el pròxim 19 de novembre, la presidenta del Consell Territorial de la ONCE a les Balears, Mari Carmen Soler ha remarcat que un dels objectius és, a part de promocionar l’autonomia personal de les persones amb discapacitat, millorar i fomentar el seu accés a la cultura “perquè la seva condició no sigui un obstacle i hi poguem accedir com qualsevol altra”. La ONCE  ha posat en circulació 5 milions i mig d'aquest cupó commemoratiu del 160 aniversari del Teatre Principal. El sorteig atorga un premi de 35.000 euros per cada cupó amb el número guanyador i també és pot obtenir un sou de 3.000 euros al mes durant 25 anys. 

 

Per la seva banda, Carlos Forteza, director del Teatre Principal, ha explicat algunes de les iniciatives que es duen a terme amb motiu del 160 aniversari. Una d’elles és la de l’espectador 160 que premia a la persona que ha comprat l’entrada 160 d’un determinat espectacle de la Sala Gran del Teatre Principal de Palma. Aquesta persona rep dues invitacions per a una altra funció i un obsequi. Forteza també ha anunciat que s’ha arribat a un acord amb IB3 televisió per a realitzar un documental sobre la història del Teatre que s’emetrà dins el 2017. El director del Principal ha expressat la seva satisfacció per la col·laboració amb la ONCE, que es remunta 10 anys enrere i que ha fructificat amb les diverses actuacions del grup de teatre de la ONCE, sa Boira, o la cessió de la sala per a l’entrega anual dels guardons solidaris de la Fundació en diverses ocasions. “El teatre es va pensar perquè fos un lloc accessible per a tothom i des de fa un any hem engegat una iniciativa amb la qual l’acompanyant de la persona amb discapacitat té l'entrada gratuïta a part del seu espai reservat”, ha explicat. 

 

A l'acte de presentació del cupó de la ONCE commemoratiu del 160 aniversari del Teatre Principal de Palma han assistit el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Francesc Miralles; el director del Teatre Principal, Carlos Forteza; el delegat territorial de la ONCE a Balears, José Vilaseca i la presidenta del Consell Territorial de la ONCE a Balears, Mari Carmen Soler.