Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Un total de 78 llits de la Mare de Déu s’exposaran a les esglésies de Mallorca per la festivitat de l’Assumpció

Un total de 78 llits de la Mare de Déu s’exposaran a les esglésies de Mallorca per la festivitat de l’Assumpció

(08/08/2024)

El Consell de Mallorca destaca que continua incrementant el nombre de monuments que es podran visitar: hi haurà 20 llits a Palma i 58 a la Part Forana

El Consell de Mallorca i el Bisbat de Mallorca han informat, aquest dijous, que s’exposaran 78 llits de la Mare de Déu a les esglésies de Mallorca per la festivitat de l’Assumpció, que se celebra el pròxim 15 d’agost. La institució insular destaca que continua incrementant el nombre de monuments que es podran visitar: hi haurà 20 llits a Palma i 58 a la Part Forana.

D’aquesta manera, ha detallat la directora insular de Patrimoni del Consell de Mallorca, Maria Isabel Arnau, es consolida la celebració d’aquesta festivitat a l’illa: «en els darrers anys, les xifres de monuments exposats mostren una tendència mantinguda a l’alça. Enguany s’exposaran un total de 78 llits, dos més que l’any passat i 18 més que l’any 2022». I és que, ha recordat Arnau, «el Consell de Mallorca i el Bisbat de Mallorca treballen en la difusió i preservació d’aquesta festivitat».

Les novetats principals d’enguany es troben a la Part Forana, ja que s’incorporen els monuments de Lloret de Vistalegre i del monestir de Sineu. El coordinador del projecte de difusió de la festivitat, Gabriel Carrió, ha explicat que enguany continuen les exposicions d’altres llits que s’havien incorporat l’any passat, com són el de Biniali, Maria de la Salut, Llucmajor i Capdepera.

Pel que fa a Palma, es presenten 20 monuments aquest 2024: el llit de Sant Jaume es muntarà parcialment, ja que es troba en procés de restauració. També cal posar en relleu que es dona continuïtat al llit de Santa Magdalena, que va ser restaurat i tret de la clausura el 2022.

L’Assumpta de Muro

Carrió ha explicat que, enguany, també destaca la presentació del documental El monument de l’Assumpta de Muro, entre la cura del cos i la pietat de l’ànima. És un curtmetratge dedicat a la restauració del monument de Muro, que ha estat finançat pel Consell de Mallorca, ja que és un dels llits més importants de l’illa.

Tota la programació de la festivitat es pot consultar als següents enllaços: https://web.conselldemallorca.es/assumpciodelamarededeu / https://maioricasacra.org/assumpcio/