Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Uns coixins imperials, una greixonera i uns crespells són els plats guanyadors del II Concurs de receptes dolces amb sobrassada de Mallorca.

Uns coixins imperials, una greixonera i uns crespells són els plats guanyadors del II Concurs de receptes dolces amb sobrassada de Mallorca.

(25/09/2015)

Més de 15 participants es varen trobar ahir als Jardins de la Misericòrdia per participar en el II Concurs de receptes dolces amb sobrassada de Mallorca organitzat per la direcció insular de Relacions Públiques del Consell de Mallorca conjuntament amb el Consell Regulador de la Sobrassada de Mallorca.

Els participants competien en tres categories diferenciades entre professionals, amateurs i júniors. La competició va ser molt disputada gràcies a l’enginy, al talent i a la cura dels cuiners i de les cuineres que varen aplicar l’embotit mallorquí a receptes molt variades: des de coca, bombons, crespells, als gairebé oblidats coixins imperials, un fals Tatin i una greixonera. Tots hi varen posar imaginació i destresa culinària, però només tres es varen endur el primer premi dins les categories professional, amateur i júnior.

El vicepresident segon i conseller executiu de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, va ser un dels membres del jurat i l’encarregat d’entregar-ne els premis, juntament amb Jaime Ballester, president de Sobrassada de Mallorca.

Els guanyadors varen ser Eider Richardson, amb uns coixins imperials amb sobrassada, en la categoria professional; Francisca Bonet, amb una greixonera de moniato amb sobrassada i confitura de figa, en la categoria amateur; i Francisco Bibiloni, amb crespells amb sobrassada en la categoria júnior. Els finalistes amb premi varen ser Pep Trías i Noa Rico, en la primera categoria, i Margalida Rosselló i Juan R. Martínez, en la segona.

En el II Concurs de receptes dolces amb sobrassada de Mallorca, organitzat pel Consell de Mallorca i emmarcat dins les activitats de la Diada de Mallorca, hi hagué un jurat format per 13 especialistes i hi assistí un públic ben nombrós, que expectava encuriosit el veredicte del jurat.

El jurat va valorar el gust, la creativitat, l’originalitat, la presentació i la integració de la sobrassada en les receptes, així com la higiene i la neteja. L’integraven el conseller executiu de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado Seguí, com a representant del Consell de Mallorca; Antònia M. Torres Oliver, gerent de la IGP Sobrassada de Mallorca, com a representant del Consell Regulador de la Sobrassada de Mallorca; dos xefs professionals: Margalida Alemany, xef reconeguda, i Carlos Botella, xef executiu de l’Hotel GPRO Valparaíso; dos pastissers professionals: Lluís Brunet, del Forn de la Missió, i Pau Llull, del Forn Fondo; quatre periodistes gastronòmics: Willy Soler, del Diario de Mallorca; Lidia del Corral, d’Última Hora; Raül Valls, d’IB3 televisió, i Tommy Ferragut, d’Onda Cero, i tres bloguers reconeguts: Ana Méndez, de Cooking Day by Day; Magdalena Mesquida, de Terra de Vins, i Daniel Rotger, representant de Quely.