Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Victòria de record per Jaragadi CL I A. Valls al Gran Premi Nacional de Trot 2022

Victòria de record per Jaragadi CL I A. Valls al Gran Premi Nacional de Trot 2022

(23/05/2022)

El Gran Premi Sencers i Egües ha estat per Evidence d’Elma de les quadres de l’Oison.

Un any més i ja són 89, Son Pardo ha acollit la jornada més esperada per els amants del món del trot, i ho ha fet amb absoluta normalitat després de dos anys amb restriccions. En paraules de la Presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera «és molt emocionant tornar a viure la gran festa del trot al cent per cent, sense restriccions i poder-la gaudir en tot el seu esplendor». Com era d’esperar, l’hipòdrom s’ha omplit fins a dalt per gaudir d’una diada que es viu amb la solemnitat que es mereix el Gran Premi Nacional.

La Presidenta Cladera ha refermat, una vegada més, el compromís del Consell amb els cavallistes i el sector del trot a Mallorca. «El trot és un esport molt arrelat a Mallorca que té a darrera no només una grandíssima afició sinó que també te una rellevància internacional que ens serveix per promocionar Mallorca des del punt de vista esportiu i turístic, a més dels vincles amb el sector primari i l’activitat econòmica de l’illa».

La prova més important del calendari de trot és, sens dubte, el Gran Premi Nacional que enguany ha sumat la seva 89ena edició. Una edició històrica en la que els poltres participants de la generació ‘J’ que es varen classificar per a competir en aquesta prova no sols no han decebut sinó que han batut tots els rècords de velocitat de la història del Gran Premi, superant el millor temps des de fa 12 anys. El tàndem Jaragadi CL i A. Valls ha aconseguit recórrer els 2.150 metres en 1’14”00, esmicolant el temps de Trèbol de l’any 2010, convertint-se així en el flamant guanyador del Gran Premi Nacional de Trot 2022. Al campió l’han seguit la resta de participants quedant 9 d’ells damunt de l’1’15”00 i fulminant, com deim, tots els rècords de velocitat. Ha estat una carrera molt igualada i vibrant que ens ha mantingut alerta cada segon amb una recta final d’infart.

Juanjo Cladera, propietari i entrenador, acompanyat de Antoni Valls, menador han recollit el trofeu de la mà de la Presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el Conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, el President de l’IEHM Lluís Socias i el President de la Federació Balear de Trot, Juan Llabata.

El trofeu, una escultura de Miguel Sarasate, ha estat lliurat per la Presidenta del Consell de Mallorca i el Conseller de Turisme i Esports, els quals han donat l’enhorabona al propietari i al menador pel gran esforç dedicat a aquest esport tan nostrat com és el trot. El Gran Premi Sencers i Egües, un altre dels premis més esperats de la jornada, ha comptat amb 12 participants de 3 anys i més que han hagut de completar els 2.150 metres de pista per poder optar als 6.000€ de la dotació. Evidence d’Elma s’ha imposat, damunt Dolina d’Esplaines que ha quedat segon, seguit d’Emiliano en tercera posició.