Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La presidenta del Consell visita la Residència de la Bonanova i la seu de l’IMAS

La presidenta del Consell visita la Residència de la Bonanova i la seu de l’IMAS

(10/07/2019)

El centre residencial per a gent gran de la Bonanova està a punt de culminar les obres de remodelació de la planta 9 del centre. Cladera s’ha compromès a resoldre els problemes de climatització de l’edifici.

La presidenta Catalina Cladera ha girat visita al centre residencial de la Bonanova i a l’edifici que acull la direcció de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, (IMAS). Cladera ha estat acompanyada pel conseller executiu de Drets Socials i president de l’IMAS, Javier de Juan.

La residència de la Bonanova es troba immersa en un procés de profunda remodelació de les seves instal·lacions, que tenen més de 40 anys de vida, per adaptar la funcionalitat del centre a les exigències dels seus usuaris, i a l’evolució del nou model assistencial.

Les plantes 7, 8 i 9 del bloc principal de la Bonanova estan en diferents fases de remodelació. La planta 9 ja ha culminat les obres de reforma integral, i entrarà en servei passat aquest estiu, per un total de 60 places per a persones dependents. Cladera ha comprovat l’estat actual de les obres i l’abast de la reforma integral que encara queda per fer.

La planta 9 inclou un nou sistema de condicionament d’aire, un fet que no es dona a la resta de l’edifici. I les plantes 7 i 8 l'incorporaran quan acabi la reforma que s'hi ha de fer. La presidenta Cladera ha afirmat que el “Consell ja treballa per posar remei a aquesta deficiència en la climatització de la Residència de la Bonanova”, i ha afegit que “durant aquest mandat serà prioritària una actuació en aquest sentit a la resta de plantes que es destinen als usuaris”. Des del pis 1 al pis 4 de la Residència de la Bonanova es destina a l’atenció residencial permanent, mentre que les plantes 5 i 6 allotgen serveis generals, com menjador, bugaderia i consultes mèdiques.

Segons de Juan, la reforma de la Bonanova és una “iniciativa imprescindible després de 40 anys de servei”, per poder oferir “major comoditat” a les persones usuàries. Actualment hi viuen 400 persones majors dins d’aquest centre gestionat per l’IMAS del Consell de Mallorca, 300 de les quals presenten diferents graus de dependència, mentre que la resta són persones plenament autònomes.

La presidenta Cladera també ha visitat la seu de l’IMAS, a Palma, on ha conegut el projecte de construcció d’un nou edifici annex que es destinarà a l’atenció a menors.