El Consell de Mallorca commemora el dia de l’orgull LGTBI

El Consell de Mallorca commemora el dia de l’orgull LGTBI

(28/06/2024)

El president Galmés ha penjat una banderola de la façana del Palau del Consell defensant una Mallorca diversa

El Consell de Mallorca s’ha sumat avui dematí a la reivindicació del dia de l’orgull LGTBI. El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, acompanyat pel conseller de Presidència, Toni Fuster, i la directora insular de Famílies, Ana Ferriol, ha penjat una banderola de la façana del Palau del Consell per reivindicar una illa on es respecti tothom i per demostrar que la institució insular està compromesa amb la igualtat i el respecte als drets i llibertats de tots els ciutadans.

Enguany també s’ha penjat la bandera multicolor de la façana de la seu del Consell i, com a novetat, s’ha engalanat l’escala d’honor del Palau del Consell amb la bandera de l’arc de Sant Martí. El Centre Cultural la Misericòrdia i el Teatre Principal de Palma també han decorat les façanes amb la bandera multicolor.

El president Galmés ha assegurat que «des del Consell de Mallorca estam compromesos amb la igualtat i el respecte als drets i llibertats de tothom. Perquè tothom ha de ser lliure de ser i estimar a qui vulgui. No farem ni una passa enrere en la lluita contra la LGTBI-fòbia. De fet, enguany hem augmentat un 6 % el pressupost destinat al departament de Famílies».

A l’actual legislatura, el Consell de Mallorca treballa de forma transversal i estructural des de tots els departaments de la institució per atendre el col·lectiu LGTBI des de dues vessants, d’una banda, amb l’atenció a les persones que necessiten ajuda psicològica i/o jurídica i, de l’altra, en la sensibilització i la formació. El Consell compta amb el Servei d’Atenció Integral (SAI), que atén les consultes i necessitats de les persones que pertanyen al col·lectiu LGTBI oferint l’acompanyament psicològic i jurídic que la seva situació personal requereixi.

A més, el Consell de Mallorca defensa que és indispensable fer una feina de sensibilització en el respecte a la diversitat, com a part del compromís per construir una Mallorca inclusiva, on tothom tengui lloc i sigui tractat amb respecte. Tot per aconseguir una Mallorca diversa i inclusiva.