El Consell rep 1,8 milions d'euros dels Fons Next Generation per desenvolupar projectes de modernització i digitalització a Mallorca

El Consell rep 1,8 milions d'euros dels Fons Next Generation per desenvolupar projectes de modernització i digitalització a Mallorca

(03/06/2023)

  • Les actuacions tenen com a destinataris els municipis de menys de 20.000 habitants
  • La institució insular està gestionant un total de 70 projectes amb fons europeus i ja ha rebut 45 milions d'euros.

El Consell de Mallorca ha rebut la subvenció destinada a la transformació digital i modernització de les administracions de les entitats locals provinents dels Fons Europeus Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per un import d'1.823.472,14 €.

L'ajuda que ha estat sol·licitada per l'Oficina de Fons Europeus del Consell de Mallorca permetrà desenvolupar projectes de modernització i digitalització en municipis de menys de 20.000 habitants.

La primera línia estratègica d'aquesta convocatòria de subvencions té com a objectiu la millora els serveis públics que es presten als ciutadans i empreses, afavorint l'accessibilitat, la mobilitat dels serveis públics digitals i la modernització dels processos.

La segona línia estratègica vol dotar les administracions locals de les infraestructures tecnològiques necessàries per a la seva modernització. L'objectiu en aquest cas és assegurar la disponibilitat en qualsevol circumstància i d'adaptar la capacitat disponible a les necessitats existents en cada moment, contribuint a desenvolupar la connectivitat digital, l'economia de la dada i la intel·ligència artificial en les administracions.

El Consell de Mallorca va crear a finals de 2021 de la mà de la Cambra de Comerç l'Oficina de Fons Europeus (OFE) amb l'objectiu de donar suport els municipis de menys de 20.000 habitants en les convocatòries d'ajudes Nex Generation i en el marc financer 2021/27.

El Consell està gestionant un total de 70 projectes amb fons europeus i ja ha rebut 45 milions d'euros. D'altra banda, hi ha 16 projectes pendents de resolució. L'Oficina de Fons Europeus ha assessorat tots els municipis de Mallorca i a quatre mancomunitats. Tres de cada quatre sol·licituds han estat aprovades o estan en tràmit.