Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Vehicles dues rodes

S'incorpora la possibilitat d'inspeccionar vehicles de dues rodes fins a 125 cc a l'estació mòbil de Calvià (Magaluf)   

Avís

Us recordam que el tràmit de pagament telemàtic per abonar la taxa corresponent a la inspecció tècnica de vehicles (ITV) està operatiu al Portal de cita prèvia. El pagament es pot realitzar mitjançant targeta de crèdit/dèbit o transferència bancària, una vegada s’hagi confirmat la cita de la inspecció. Amb el tràmit de pagament telemàtic fet podreu accedir directament a les línies d'inspecció sense haver de passar per les oficines.   

Inspeccions periòdiques obligatòries

Les inspeccions tècniques periòdiques obligatòries tenen la missió de comprovar que tant l’estat general com els elements de seguretat dels vehicles es troben en condicions de continuar circulant sense que el vehicle constitueixi un perill per als seus ocupants ni per a la resta de persones. La inspecció també mira per la protecció del medi ambient, realitzant un control del nivell d’emissions, i també se’n cuida de comprovar la legalitat d’altres aspectes com ara inscripcions reglamentàries i reformes, entre d’altres.

CITA PRÈVIA

És imprescindible sol·licitar cita prèvia per passar la inspecció periòdica a qualsevol estació d'ITV (Palma, Can Pastilla, Inca o Manacor):

  • Per telèfon al 871 57 55 44, en horari de dilluns a divendres de 9 a 21 hores i els dissabtes de 9 a 14 hores.
  • O bé a través del seu web.

    Al finalitzar el tràmit d'obtenció de la cita, tindreu la possibilitat de fer el pagament de manera telemàtica de la inspecció i en aquest cas, se us assignarà, a part del dia i hora de la cita, la línia d'inspecció de l'estació on us podreu dirigir directament sense haver de passar per les oficines administratives.

    En el web de cita prèvia de la ITV també podeu modificar una cita prèviament concedida a una estació i canviar-la per a qualsevol altra.

Quan he de passar la ITV?

 

Inspeccions no periòdiques i de vehicles agrícoles

A més de les inspeccions periòdiques, a les estacions d'ITV també es poden legalitzar reformes com puguin ser enganxalls, ús de kits o vehicles carrossats. Es realitza la inspecció prèvia a la matriculació de vehicles d'importació; s'emeten duplicats de les targetes d'ITV, es realitzen les inspeccions periòdiques de vehicles agrícoles i dels seus remolcs, es tramita la classificació d'un vehicle com a històric, etc. Tots aquests procediments els realitza de manera directa el Servei d'ITV del Consell de Mallorca, obrint el corresponent expedient administratiu previ a la inspecció tècnica.

Per a aquests procediments no hi ha cita prèvia.

Enllaços relacionats

Tràmits i procediments relacionats